Ook bij kinderen en jongeren ga ik uit van de filosofie 'Alles is er al'.

Ook al weten ze vaak zelf de oplossing al, ze zijn (nog) niet in staat om deze uit zichzelf naar boven te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, gebruik ik de wijsheid van het kind, de jongere zelf. Ik geef hen de ruimte om eigen oplossingen aan te dragen en in te zetten. Omdat het vanuit henzelf komt, beklijven de oplossingen ook veel beter.

 

 

Kind- &Jongeren Coaching

Alles is er al

 

Wat doet een kind- & Jongerencoach?

Een kindercoach kijkt met het kind mee en gaat op zoek naar de oplossingen in het kind zelf.

Als coach help je het kind zijn/haar mogelijkheden en kwaliteiten te ontdekken door  met het kind in gesprek te gaan en eventueel samen creatief bezig te zijn. 

Door spelenderwijs bezig zijn met het kind kun je er achter komen wat het kind nodig heeft.

Jongerencoaches bieden vooral een luisterend oor of stimuleren de jongere om stappen te ondernemen. Ze helpen door middel van praten om de gedachten op een rijtje te krijgen, zo helpen ze jongeren zichzelf te begrijpen. Een jongerencoach kan bovendien helpen bij het krijgen van ritme en structuur in het leven, door afspraken te maken en die ook te controleren, deadlines te stellen en vooral te stimuleren.

Licentie Coachee! Spel.

In mijn praktijk maak ik o.a. gebruik van het Coachee! Spel. Dit is een praktisch spel dat op een veilige, creatieve en speelse manier veel informatie over het kind geeft. Over de situatie waarin het kind zich bevindt en de hulpvraag die bij het kind speelt. Het spel kan één op één, in groepjes of samen met de ouders worden gespeeld. Voor Jongeren is er een speciale spelset, die beter aansluit bij hun beleving.

 

Als ouder heb je soms vragen over de opvoeding van je kind. Jij merkt dat je kind niet lekker in zijn/haar veL zit en soms geeft je kind het ook zelf aan.

Of je kind kan wat ondersteuning gebruiken in een moeilijke periode. Dan zou ik graag willen kijken of ik jou/jullie als ouder(s) hierbij kan ondersteunen. Thema's die bij kinderen aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld hooggevoeligheid, vermoeidheid, rouw, moeizame communicatie, concentratieproblemen, eetproblemen, buik- en/of hoofdpijn en verdriet.

Bij Jongerencoaching (vanaf middelbare schoolleeftijd) spelen andere factoren mee. De omgeving van de jongeren verandert totaal en in een heel rap tempo. Om nog maar niet te spreken van de hormonale veranderingen die hun lichaam ondergaat. Om dat bij te benen moeten zij vaak alle zeilen bijzetten. Zij willen niet buiten  de groep vallen. De overgang van basis- naar middelbare school brengt vaak veel stress en onzekerheid mee. Ook voor de ouders die de veranderingen in hun kind ook niet altijd kunnen volgen. In dat geval zijn jullie bij mij aan het goede adres. Ik ga de gesprekken aan met de jongeren om hen weer in hun kracht te zetten. Ik maak de veranderingen bespreekbaar en geef de jongeren tools hoe om te gaan met al die veranderingen die zij ervaren.